Motorrijles Breda?

Motorrijles Breda?

Natuurlijk bij Rijschool Look!

Motorrijden is stoer, avontuurlijk en de ultieme vrijheidsbeleving! Bij rijschool Look haal jij veilig en snel je motorrijbewijs zodat je straks lachend langs files of vertragingen kunt rijden! Motorrijles Breda, natuurtlijk bij rijschool Look!

Categorieën

Voor het halen van een motorrijbewijs worden 3 soorten motorfietsen gehanteerd. Namelijk licht, middel en zwaar. Rijschool Look biedt in al deze 3 categorieën motorrijles Breda aan!

Motorrijbewijs A1 

Wanneer je slaagt voor een examen op een lichte motor A1, dan krijg je een motorrijbewijs met beperkte bevoegdheid. Je mag dan alleen rijden op een motorfiets tot 125cc en maximaal 11 kW.

  • Minimumleeftijd om te starten met motorrijlessen A1 is 17 jaar
  • Praktijkexamen wanneer je 18 jaar oud bent

Motorrijbewijs A2

Wanneer je slaagt voor een examen op een middel motor A2, dan krijg je een motorrijbewijs met beperkte bevoegdheid. Je mag rijden op een motor tot maximaal 35 kW, er zit geen beperking aan de motorinhoud of het gewicht van de motor.

  • Minimumleeftijd om te starten met motorrijlessen A2 is 20 jaar of
  • 19 jaar mits in bezit van motorrijbewijs A1
  • Praktijkexamen wanneer je 20 jaar oud bent

Motorrijbewijs A (onbeperkt) 

Wanneer je slaagt voor een examen op een zware A motor, krijg je een motorrijbewijs zonder beperkingen. Je mag op alle soorten motoren rijden.

  • Minimumleeftijd om te starten met motorrijlessen A is 22 jaar
  • Praktijkexamen wanneer je 20 jaar oud bent of
  • Minimaal 2 jaar in bezit van een A2 rijbewijs.

Examen

Het examen voor je motorrijbewijs bestaat uit drie onderdelen. Het eerste onderdeel is voertuigbeheersing. Hierbij moet je de basisbedieningen onder de knie hebben zoals schakelen en remmen, maar ook bijzondere verrichtingen zoals uitwijken of een snelle slalom maken.

Daarna volgt het theorie-examen. Deze moet je halen voordat je aan het laatste praktijkexamen (AVD) mag deelnemen. Het is verstandig om z.s.m. te beginnen met het halen van je theorie-examen

Ten slotte het AVD praktijkexamen. Hier staat je deelname in het verkeer centraal en het op een veilige en verantwoorde manier besturen van je motor. Wanneer je ook voor dit laatste examen bent geslaagd mag je je rijbewijs ophalen!

Meer informatie over je motorrijles vind je op de website van het CBR.

ACTIE!

100% gratis Proefles

AutoMotor

Lestijden ook ’s avonds en in weekend!

Bij Rijschool Look kan je praktijkles nemen op alle weekdagen. Lestijden mogelijk van 08:00 tot 22:00 uur!

Verjaardagsactie!

Zoon of dochter jarig? Dan zorgt Rijschool Look voor een aantrekkelijk cadeau: 2 autorijlessen icl. theorie examen voor slechts €69. Wees er snel bij want op = op!