Iets voor de eerste keer doen is altijd spannend. Kan je je eerste schooldag nog herinneren? Of het eerste etentje bij je schoonouders? Alles is nieuw, je kent nog niemand en je hebt geen idee wat je ervan moet verwachten. Zal het leuk worden? Of juist eng? En hoe moet je je eigenlijk gedragen? Bij een eerste rijles is natuurlijk ook alles nieuw. Misschien heb je al wel een keertje stiekem bij je vader achter het stuur mogen zitten. Maar waarschijnlijk wordt dit de allereerste keer dat je echt zelf die auto mag laten voortbewegen. Dat is toch net iets anders dan die botsautootjes op de kermis. Maar wat kan je van je eerste rijles verwachten? Hier wat handige tips!

Natuurlijk hangt het per leraar af wat je gaat doen tijdens je eerste les. Vaak mag je meteen al achter het stuur gaan zitten en de auto
besturen. Bang dat er iets fout gaat? Geen zorgen! Je rijleraar heeft zelf ook zijn voeten op de pedalen, waarmee hij de controle over de auto houdt. Dat is het fijne aan een rijlesauto; je zit er niet alleen voor. Wees dus vooral niet bang dat er iets kan gebeuren. Je leraar zit namelijk dag in dag uit met onervaren bestuurders in de auto. Hij weet hoe het moet!

Uiteraard hoef je niet meteen alles te kunnen tijdens je eerste les. Je begint met sturen en gas geven, leert daarna op een rustige straat hoe je gecontroleerd moet remmen en zal vervolgens veel uitleg krijgen over het schakelen. Pas na een paar lessen zal je zelfstandig in je spiegels leren kijken en ga je misschien wel de snelweg op.

Wees vooral niet te zenuwachtig, klets lekker met je leraar, en wil vooral niet alles in één keer perfect kunnen. Bij autorijden gaat het om veel oefenen. Schroom dus niet om vragen aan je leraar te stellen als je iets niet snapt. Want, hoe leuker je de lessen vindt, hoe beter het autorijden zal gaan! De rijleraren van Look willen er samen met jou een leerzame en leuke les van maken. Wil je een keertje proefrijden? Dat kan bij Look! Zodat jij precies weet wat je te wachten staat en met een gerust hart de auto in kan stappen.

Bij Look kun je 100% vrijblijvend een gratis proefles volgen! Wanneer zien we jou terug? Klik hier om je gratis proefles aan te vragen.

Recommended Posts